home | Inloggen
Aantal schrijvers: 594 | Aantal boeken:

19.538

 

 

Berichten uit mijn atelier 2014: Week 40 – 47 (7 oktober – 22 november)

Hoewel we niet veel van ons hebben laten horen, hebben we niet stilgezeten.

Een groot en belangrijk werk was het opkuisen van onze foto-database. Nu verschijnen alle aangeklikte foto’s als een apart beeld dat terug kan gesloten worden zonder de site te verliezen.

Heel wat auteurs werden bijgewerkt

BIJGEWERKT: De bibliografie van ERNEST CLAES werd bijgewerkt op herdrukken van zijn werk. Een poging dus om wat klaar te zien in de immense populariteit van een aantal van zijn boeken. Meteen werden ook de diverse omnibussen toegevoegd en een begin van audiografie

BIJGEWERKT: De bibliografie van Mevr CLAES VETTER, de echtgenote van Ernest Claes (een vertaling van 1906 en bijkomende informatie omtrent de inhoud van haar verhalenbundels).

BIJGEWERKT: De bibliografie van EMMANUEL DE BOM werd grondig bijgespijkerd, met informatie aangeboden door Paul van Tichelen in zijn Bibliografie van en over Emmanuel de Bom, Antwerpen, De Sikkel, 1947.

BIJGEWERKT: zowel de biografie als de biografie van CAMILLE LEMONNIER, op basis van de bibliografie: Bibliographie des Ecrivains Français de Belgique 1881-1960 Tome 3 (H-L) établi par René Fayt, Colette Prins, Jeanne Blogie. Sous la direction de Roger Brucher. Bruxelles, Palais des Académies. 1968.

Ook de STICHTING LEZEN zijn we dankbaar. Van hen kregen we toelating om enkele namiddagen te mogen gebruik maken van hun bibliotheek voor jeugdliteratuur. Dat resulteerde in een mooie bijwerking van o m de bibliografieën van MARITA DE STERCK, BART MOEYAERT, ANNE PROVOOST en anderen.

Als NIEUWE AUTEUR bij schrijversgewijs mogen we PAUL JACOBS verwelkomen, de bekende radioman, tv-maker en schrijver, die – nu hij de handen vrij heeft begonnen is aan een tweede carrière als auteur.

Voor december voorzien we als nieuwe auteurs in Schrijversgewijs:

  • Nieuwe generatie: Dangre, Ann De Craemer
  • Literair erfgoed: Lucrèce Van Hecke (met medewerking van Wout Vlaeminck) en Abraham Hans.