home | Inloggen
Aantal schrijvers: 556 | Aantal boeken:

16059

 

Olyslaegers, Jeroen

Maakt deel uit van:

Jeroen Olyslaegers

Mortsel, 1967

Olyslaegers 0

Jeroen Olyslaegers schrijft romans, verhalen, columns en scenario’s maar is vooral actief in de wereld van het toneel.

 

BIOGRAFIE

1967: Geboren te Mortsel

1985-1989: Studeert Germaanse Filologie aan de Universiteit van Antwerpen.( grote onderscheiding)

1989-1992 : Wetenschappelijk medewerker bij het Louis Paul Boon-documentatiecentrum. (UIA-GER, onder leiding van Paul de Wispelaere).

 • Met Louis Paul Boon heeft Olyslaegers een haat-liefde-verhouding. Hij beschouwt Boon als zijn geestelijke vader en adoreert hem, maar tegelijk wil hij zich ook van hem losmaken.

Maart 1993 – januari 1994:  Verbonden aan het Vertoog & Literatuur-project van Antwerpen 93, co-eindredacteur van het Cahiers-project en ‘Het vel van Cambyses’.

 • Na een jaar burgerdienst gaat het gerucht dat hij wegens tequilaparty’s op het dak van de universiteit werd buitengezet. Olyslaegers zelf noemt dit achteraf gezien een louterende ervaring. Vanaf dan kon hij zich immers door de uitstekende uitstapregeling van de VDAB volledig aan het schrijven wijden.

1994: Debuut met de roman Navel. volgen daarop: de verhalenbundel “Il faut manger” (1996) en de roman “Open gelijk een mond” (1999)

 • Daarnaast staan er op het gebied van proza diverse publicaties op zijn naam in tijdschriften zoals Humo, Menzo, Yang, Dietsche Warande & Belfort, AS-Andere Sinema, Millennium, Sample, De Vlaamse Gids en Maatstaf.

September 1994 tot juli 1997: Databeheerder van Sinebase, een filmdatabank van het Centrum voor Beeldcultuur.

Medio 1996 tot eind 1997: Filmrecensent (samen met Tom Paulus) voor Humo.

1996: Een eerste theatertekst: Een bron a well awel/muzak for peacekeepers, Stuc 1996-1997 waarvoor hij zowel de regie als tekst en concept levert.

1997: Samen met Peter Verhelst, Paul Mennes en Eavesdropper (Yves de Mey) op het podium met ‘De Gebeurtenissen’, een mini-horroropera (concept: Jeroen Olyslaegers, productie: kunstencentrum Villanella).

 • Columnist voor Studio Brussel (Collage, seizoen 1997-1998).

1998-1999: Columnist voor VPRO-radio en IKON.

1998 – 2000: Programmatie en promotie van het winterfestival voor muziek & literatuur ‘De Nachten’ in deSingel Antwerpen, een initiatief van kunstencentrum Villanella, 5 voor 12 en deSingel.

Zijn betrokkenheid vanaf 2000 bij het toneel is groot.

 • 2001:Diep in de aarde, dieper in uw gat” voor de KVS (seizoen 2001-2002), een éénakter voor twee mannen, gesitueerd in het misdaadmilieu.
  • KVS/Bottelarij (première januari 2002 – regie: Domien Van der Meiren) vertaald in het Duits door Barbara Buri: ‘Tief im Loch und das Schwein sucht mit’ (2002, Verlag der Autoren)
 • 2003 Mood on the Go” voor het toneelhuis (2003-2004), een satirische tekst waarin Oscar Wilde, zijn minnaar en zijn twee zonen opgevoerd worden in een scherp, bitter en bijwijlen wanstaltig gesprek over egocentrisme, drift, gulzigheid, verlangen, kinderlijkheid en vernietiging.
  • Het Toneelhuis (première: september 2003 – regie: Jasper Brandis) vertaald in het Frans, uitgave van het Vlaams Fonds der Letteren en het theaterfestival van Avignon en het Duits: ‘Das blutende Hertz des Fleishermeisters’ (2004, Verlag der Autoren)
 • 2003:In het lot gevallen” , een stuk in 10 scènes. Een bewerking van ‘De loteling’ van Hendrik Conscience.
  • KVS/Bottelarij (première juni 2003 – met het KVS-gezelschap en Olympique Dramatique)
 • 2006:Uw darmen een marktonderzoek” voor NTGent (première maart 2007 – regie: Domien Van der Meiren)
 • 2007: ‘Wolfskers’, het fel bejubelde tweede deel van de ‘Triptiek van de Macht’ van Guy Cassiers.
  • Het Toneelhuis (première: oktober 2007 – regie: Guy Cassiers) opgenomen in het theaterfestival van Avignon tijdens de zomer van 2008
 • 2007: “Don Quichot en zijnen ijzeren wil” Theater Artemis (première april 2007 – regie: Floor Huygen)

Zijn stukken werden gespeeld door KVS, NTG, Theater Artemis en het Toneelhuis

Februari 2002: Mede-oprichter (samen met Fleur Pierets) van het multimedia-collectief: ‘Glamor is Undead’, mede-initiatiefnemer van tentoonstellingsruimte ‘Glamor is Undead’ (opening september 2005).

Sinds september 2004: Columnist voor o.a. Studio Brussel, VPRO en IKON en sinds september 2004 vaste columnist (samen met Erwin Mortier) voor radio Klara.

2005: Tekstbezorger (samen met Martine Cuyt) van ‘Eenzaam spelen met Pomponneke’ van Louis Paul Boon (2005, Meulenhoff/Manteau)

Juni 2007: Schreef als scenarist met de regisseur Harry Kümel het filmscenario ‘Eendracht maakt macht of de kunst der voorzichtigheid’.

 • De film met als werktitel “Eendracht maakt macht” kreeg van het Vlaams Audiovisueel Fonds een startsubsidie. Kümel onthult dat het een film wordt over de koningskwestie en de Belgische regering die tijdens de Tweede Wereldoorlog op de dool was. Een fictiefilm, met satirische inslag, maar gebaseerd op historische feiten. Het Vlaams Audiovisueel Fonds heeft in begin 2009 beslist deze film geen productiesteun te verlenen.

2008: Voor deBuren schreef hij het Radioboek #59 God straft snel. Radioboeken / God straft snel – Jeroen Olyslaegers

Maart 2009: Na tien jaar verscheen een nieuwe roman Wij.

De zomer van 1976. Hoewel Europa kreunt onder een tropische hitte, verplaatst iedereen zich van het noorden naar het zuiden. Georges, misnoegde cartoonist bij een kwaliteitskrant, trekt zich samen met zijn gezin en vrienden terug op een berg aan de Spaanse Costa Brava. Mensen plonsen in het zwembad, flirten met elkaar, drinken whiskycola, en hebben het over vrijheid en zelfbeschikking in een land dat zelf nog maar net de dood van een dictator achter de rug heeft. Georges voelt zich besmet met het ‘wij’-gevoel, met de gemeenschappelijke geschiedenis die erin besloten is en met de zelfbewuste slachtoffers die samen met hem een kring vormen. Ergens moet er toch een nooduitgang te vinden zijn?
Wij: een saga over de demonen die we delen, seks, gezin, alcohol, zwart geld en hier en daar een aangebrand verleden.
Wij: wanneer vriendschap niets met vrienden te maken heeft.
Wij: een met vaart en brille geschreven verhaal over een nederlaag.
Wij: alle mogelijke netelige, eloquente en hartverscheurende schoonheid die een roman vandaag kan bieden.

Uit: Vrij 29 mei: Jeroen Olyslaegers presenteert WIJ

September 2009: Komt “Woeste hoogten, rusteloze zielen” uit, een theaterstuk gebaseerd op “Woeste Hoogten” van Emily Brontë voor theater Artemis uit Den Bosch.

 • Tijdens diezelfde maand brengt Olyslaegers “Wandering Eye” uit, een kunstboek samen met zijn vriend, schilder Nick Andrews.

Olyslaegers schreef voor deBuren ook twee citybooks. Over Oostende schreef hij Een andere wang, (2009) waarin het hoofdpersonage geconfronteerd wordt met de rauwe kantjes van de kuststad. In Hier begin je opnieuw (2010) kruipt de schrijver in de huid van een vrouw op (be)zoek in Utrecht.

2012: In zijn nieuwe roman Winst, het tweede luik van een trilogie waarvan Wij de aanzet vormde, werpt Olyslaegers zich op als chroniqueur van onze tijd.

 • Centraal staat Donald, een gesjeesde kunsthandelaar, op weg alles te verliezen wat hij liefheeft. Zijn kansen lijken te keren wanneer hij wordt uitgenodigd een tentoonstelling te organiseren in Berlijn. Samen met zijn ex-vrouw en zijn zoon stort hij zich in de lange nacht van een door apocalyptische extravanganza en kale machteloosheid verdeeld Berlijn.
 • Het hoofdpersonage Donald speelde eerder al de hoofdrol in Olyslaegers’ Radioboek God straft snel.
 • In een interessante boekbespreking (Pieter De Buysser, onder de titel ‘Post Apocalypse now’ (De Morgen Boeken 23 januari 2013), wijst Dirk Leyman op een parallel lopende thema in de Vlaamse romanliteratuur in het werk van schrijvers als Pieter De Buysser (‘De keisnijders’), Jeroen Olyslaegers (‘Winst’), Roderik Six (‘Vloed’), Joost Vandecasteele (‘Massa’) en Elvis Peeters (‘De ontelbaren’, ‘Wij’). “Misschien”, schrijft hij, “blijkt 2012 zelfs een kantelmoment in onze letteren: Want je hoeft geen bebrilde literatuurwetenschapper te zijn om te merken dat het Grote Verhaal weer omhelst mag worden. Nogal wat Vlaamse (jonge) schrijvers posteren zich in het hier en nu, ruimen het puin van een door de crisis of klimaatopwarming geteisterde internetmaatschappij en spieden naar de toekomst. Daar spoken somberheid en nihilisme rond, na de onvermijdelijke Apocalyps.”

Winter 2012-13: Jeroen Olyslaegers en Occupy Antwerpen: “Armoede in A: nie mé maa, nie mé ongs”

 • De immer kritische columnist en schrijver Jeroen Olyslaegers verlaat zijn schrijftafel en sluit zich aan bij Occupy Antwerpen. Elke zaterdag maakt hij samen met enkele tientallen sympathisanten soep die ze uitdelen in het centrum van Antwerpen. Met de actie willen ze mensen bewust maken van armoede in de stad en hen aanzetten om zelf ook actie te ondernemen. “Begin eerst met empathisch en solidair te zijn in je omgeving”, klinkt het.

2013: Zijn nieuw toneelstuk ‘Bloedmooi en zielsongelukkig’ gaat in Nederland in première bij Theater Artemis.

 • Jeroen Olyslaegers baseert zich voor Bloedmooi en zielsongelukkig op Apuleius’ Eros en Psyché, een krachtig verhaal over ijdelheid, jaloezie en de desolate zoektocht naar liefde en volwassenheid uit de tweede eeuw, toen mythes werden ingezet om jonge mensen in te wijden. Theater Artemis brengt het verhaal als één grote verleidingspoging om mee in de trip te stappen tussen hemel en aarde.

2014: Gaat samen met Joost Vandecasteele van 18 maart tot 5 april op tournee in de 32ste aflevering van Geletterde Mensen een productie van Behoud de Begeerte.

Mei 2014: Wint de 64ste Arkprijs van het Vrije Woord . Hij wordt bekroond om zijn “oprechte maatschappelijke engagement in woorden en initiatieven”, zo meldt de jury van de prijs.

 • Volgens de jury gebruikt de 47-jarige Olyslaegers “het publieke forum om schrijnende maatschappelijke toestanden aan de kaak te stellen en met die stellingname tegen de mainstream in te gaan”.

2015:  Leest en herschrijft drieëndertig traditionele toneelteksten voor Jan Fabre’s monumentale theaterstuk Mount Olympus: To Glorify the Cult of Tragedy in een productie van Troubleyn.

Vanaf maandag 2 maart 2015 schrijft Jeroen Olyslaegers een wekelijkse column voor Apache.be.

2016: Nieuwe roman met de titel Wil  en de uitgave van het script Mount Olympus: To Glorify the Cult of Tragedy. Beide bij De Bezige Bij te Amsterdam.

WIL is een oorlogsroman die speelt in Antwerpen. De stad wordt bezet door geweld en door wantrouwen. Het hoofdpersonage Wilfried Wils moet als hulpagent zien te overleven. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.

2017: Weet met zijn oorlogsroman Wil zowel de vak -als de lezersjury van de Fintro Literatuurprijs te overtuigen hem de prijs toe te kennen.

In hetzelfde jaar sleept hij ook de Ultima Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza in de wacht.

Jeroen Olyslaegers wordt writer in residence bij Museum Mayer van den Bergh. Hij verbindt zich de komende twee jaar aan het Antwerpse museum waar zich het topstuk Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude bevindt. De schrijver bereidt er zijn volgende boek voor dat in het teken staat van het 16de-eeuwse Antwerpen én de Dulle Griet. Hij zal ook in het museum zelf artistieke interventies ondernemen.  Hij hoopt dat zijn nieuwe boek in 2019 klaar zal zijn, het is dan precies 450 jaar geleden dat Bruegel overleed.

GERAADPLEEGDE BRONNEN

Websites

 

BEKRONINGEN

 • 2014: Wint de 64ste Arkprijs van het Vrije Woord.
 • Mei 2017: Wint de Fintro Literatuurprijs met zijn oorlogsroman Wil.
 • 13 juni 2017: Ontvangt de Ultima Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza uit de handen van Sven Gatz, Minister voor Cultuur. Met die laatste prijs treedt hij in de voetsporen van onder meer Stefan Hertmans, Hugo Claus en Hendrik Conscience.
 • Januari 2018: Neemt de Bordewijk-prijs in ontvangst voor de roman Wil

BIBLIOGRAFIE

De bibliografische gegevens werden onder meer nagekeken bij

 • Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience  – Antwerpen.
 • Koninklijke Bibliotheek van België – Brussel / Bibliothèque Royale de Belgique – Bruxelles.
 • Piet Devos: Van reuzen tot dwergen. Bibliografie – Vlaamse schrijvers in de 20ste eeuw – Eerste drukken. Kortrijk, eigen beheer 2007.

Om de foto’s in de fotogalerij te vergroten klikt u op de foto.

Chronologisch overzicht

Jaar Titel Fotogalerij Uitgeverij 1ste druk
1994 Het uur kip. (verhaal) In de bundel ‘Jonge sla, Vlaams literair talent’ pp 144-160.

Uitgegeven door Uitgeverij Kritak, Leuven. Samenstellers: Jan Denolf, Manu Claeys. 274pp.

1994 Navel: Theorema. (roman)

Omslagontwerp: Dooreman.
Omslagfoto: illustratie uit L. de Vries, ‘het meisjefotografieboek’, De Bezige Bij, 1950.
Zetwerk: Griffo, Gent
Leuven: Kritak (Diestsestraat 249). -163p.

Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
Druk: Goff, Mariakerke.
1996 Il faut manger. (verhalen)

Omslag: Jan Hendrickx
Typografie: Peer De Mayer
Antwerpen: Houtekiet (Vrijheidsstraat 33). / Baarn: Uitgeverij De Prom (Prinses Marielaan 8) -179p.

Afmetingen: 21 x 13 (paperback)
1996 Een bron a well awel/muzak for peacekeepers. (toneel) Stuc 1996-1997 regie,tekst,concept (première oktober 1996)
1997 De gebeurtenissen. (toneel) Villanella 1997-1998 concept,tekst
1999 Open gelijk een mond. (roman)

Omslagontwerp: Jan Nelis
Foto achterflap: Stefan van Fleteren
Omslagillustratie: ‘Bubbles’ John Everett Millais.
Olyslaegers 4 Amsterdam: Prometheus. -180p.

Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
1999 Disco Pigs. (toneel)

Auteur: Enda Walsh. Vertaald door J. Olyslaegers.
KVS/bottelarij (première september 1999 – regie: Paul Peyskens)

Reeks: Toneelteksten / Koninklijke Vlaamse Schouwburg [Brussel] – Brussel; vol. 29 -51p.
2000 De invreter. (toneel) Theater Zuidpool 2000-2001 tekst.

(première september 2000 – regie: Koen de Sutter)
Reeks: Zuidpool / Theater Zuidpool RVT [Antwerpen] – Antwerpen; vol. 15
2001 Glamor is undead. (toneel) Galacticamendum 2001-2002 acteur,concept
2001 Diep in de aarde, dieper in uw gat. (toneel) Koninklijke Vlaamse Schouwburg – KVS,Publiekstheater 2001-2002 tekst
2002 In het lot gevallen. (toneel)

Een bewerking van ‘De loteling’ van Hendrik Conscience.
KVS/Bottelarij (2002-2003)

(première juni 2003 – met het KVS-gezelschap en Olympique Dramatique) – bewerking,acteur
2002 OverlopeR / Xlarge Medium Small, Theater. (toneel)

Samen met Paul Mennes.
Zuidpool 2002-2003 auteur

Zuidpooltheater (première februari 2003 – regie: Koen de Sutter)
Reeks: Zuidpool / Theater Zuidpool RVT [Antwerpen] – Antwerpen; vol. 25 -52p.
2002 Diep in de aarde, dieper in uw gat. (toneel)

In het Duits vertaald door Barbara Buri: ‘Tief im Loch und das Schwein sucht mit’ (2002, Verlag der Autoren)
In het Frans vertaald door Monique Nagielkopf, in opdracht van respectievelijk het Vlaams Fonds der Letteren en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. KVS/Bottelarij.
(première januari 2002 – regie: Domien Van der Meiren)

Reeks: Toneelteksten / Koninklijke Vlaamse Schouwburg [Brussel] – Brussel; vol. 40 -60p.
2003 Mood on the Go. (toneel)

In het Duits vertaald door Barbara Buri voor Verlag der Autoren.
In het Frans vertaald door Monique Nagielkopf, in opdracht van respectievelijk het Vlaams Fonds der Letteren en de Koninklijke Vlaamse Schouwburg.
Het Toneelhuis 2003-2004 tekst

(première september 2003 – regie: Jasper Brandis)
2005 Hoe ver het is van hier ? (toneel – vertaling)

Oorspronkelijke auteur: NEIL LABUTE
Oorspronkelijke titel: ‘The Distance From Here’
 ’t Arsenaal 2005-2006 vertaling

Regie: Domien Vandermeiren
2006 Uw darmen een marktonderzoek. (toneel) NTGent (2006/2007) Tekst

Regie: Domien Van der Meiren
2007 Wolfskers. (toneel) Toneelhuis, de Filmfabriek, LOD 2007-2008 bewerking
2008 God straft snel. (novelle) deBuren: Radioboek #59

Link: http://www.radioboeken.eu/radioboek.php?id=114&lang=NL
2009 Een andere wang. (novelle)

Een Citybook over Oostende,, waarin het hoofdpersonage geconfronteerd wordt met de rauwe kantjes van de kuststad
deBuren: Citybooks.

Link: http://www.city-books.eu/nl/steden/citybooks/p/detail/een-andere-wang
2009 Wandering Eye. Een reisverslag. (kunstboek – handelseditie)

Samen met de schilder Nick Andrews .
Ter gelegenheid van de tentoonstelling met schilderijen van Nick Andrews in Galerie De Zwarte Panter van 13 september tot 25 oktober 2009.
Wandering Eye is een verzameling van schetsen die Nick Andrews tijdens zijn vele reizen gemaakt heeft. Als een antwoord op die schetsen bedacht Jeroen Olyslaegers vijfentwintig korte teksten die over reizen gaan, die kijken naar de wereld die ons omgeeft en die stilstaan bij de boeken en de schrijvers die deze wereld oproept.
 
 Antwerpen: Raemdonck/ Vrienden van de Zwarte Panter.

Handelsoplage: 400 exemplaren Hardlinnen boekband.
Vormgeving en coördinatie: Thomas Soete.
Voor de BIBLIOFIELE EDITIE van dit boek zie de rubriek ‘Medewerking aan bibliofiele edities’
2009 Wij. (roman)

Vormgegeven door Gert Dooreman.
Zetwerk: Karakters, Gent
Eerste deel van wat een trilogie moet worden.
Olyslaegers 7  Amsterdam: Meulenhoff / Antwerpen: Manteau. -300p.

Afmetingen: 20 x 13.40 (gebonden – harde kunstleren kaft met stofomslag)
2009 Schokgolfje. (erotisch verhaal)

Illustraties: Jan de Maesschalck.
Fotogravure: Steurs
Druk: Geers Offset
 2009 Alles kan heter  Uit de bundel: Alles kan heter: 15 erotische verhalen. pp.118-125.

Diegem: Sanoma Magazines Belgium. -127p.
Bijlage bij het magazine Goedele.
Afmetingen: 21 x 16 (gebonden – harde kaft)
2009 Woeste hoogten, rusteloze zielen. (toneel) Den Bosch: theater Artemis.
2010 Hier begin je opnieuw. (novelle)

Een citybook over Utrecht, waarin de schrijver in de huid kruipt van een vrouw op (be)zoek in Utrecht.
deBuren: Citybooks.

Link: http://www.city-books.eu/nl/steden/citybooks/p/detail/hier-begin-je-opnieuw
2011 Sacred themes. Een ontmoeting tussen schilder Nick Andrews en schrijver Jeroen Olyslaegers

Uitgave naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling met werken van Nick Andrews in Galerie De Zwarte Panter, van 11 september tot 23 oktober 2011.
 Olyslaegers 2 Antwerpen:Vrienden van de Zwarte Panter. -75p.

De handelseditie van dit boek verschijnt op 600 exemplaren.Voor de BIBLIOFIELE EDITIE van dit boek zie de rubriek ‘Medewerking aan bibliofiele edities’
2012 Winst (roman)

Boekverzorging: Dooreman
Zetwerk: Karakters, Gent
Portret auteur: Koen Broos
Tweede deel van wat een trilogie moet worden.
Olyslaegers 1 Antwerpen: De Bezige Bij. -344p.

Afmetingen: 20 x 13,40 (gebonden – harde linnen kaft met stofomslag)
2013 Bloedmooi en zielsongelukkig. (toneel)

Gebaseerd op Apuleius’ Eros en Psyché
 Den Bosch: theater Artemis.
2013 Beyond the scene. (kunstboek)

Beelden: Nick Andrews, tekst: Jeroen Olyslaegers.
Verscheen naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling ‘Beyond The Scene’ in Galerie De Zwarte Panter.
Nick Andrews en Jeroen Olyslaegers gaan in dit boek in beeld en woord een gesprek aan.
Het werd vormgegeven door Thomas Soete.
 Olyslaegers 3 Antwerpen: Vrienden van de Zwarte Panter.

Van dit derde boek –dat als het ware een triptiek vormt met de eerdere uitgaven Wandering Eye (2009) en Sacred Themes (2013) van beide kunstenaars –verscheen een handelseditie op 500 exemplaren.

Voor de BIBLIOFIELE EDITIE van dit boek zie de rubriek ‘Medewerking aan bibliofiele edities’

2016 Wil (roman)

Omslagontwerp: Moker Ontwerp.
Foto auteur: Koen Broos.
Vormgeving binnenwerk: Adriaan de Jonge
Olyslaegers 4 Amsterdam De Bezige Bij.  -304p.

Afmetingen: 21.50 x 13.40 (paperback – kaft met flappen)
Druk: Bariet, Steenwijk.
2016 Mount Olympus. To glorify the Cult of Tragedy. Het script.

Samen met Jan Fabre
Olyslaegers 5 Amsterdam De Bezige Bij -304p.
2018 De Zielhouderij. (essay)

Vormgeving cover: Studio Lannoo.
Vormgeving binnenwerk: Studio Lannoo.
Zetwerk binnenwerk: Studio Lannoo
 Olyslaegers 8 Gent: Academia Press. -49p.

Afmetingen: 18 x 12 (ingenaaid)

MEDEWERKING AAN BIBLIOFIELE EDITIES

 

2009 Wandering eye. (proza – bibliofiele uitgave)

Ter gelegenheid van de tentoonstelling met schilderijen van Nick Andrews in Galerie De Zwarte Panter van 13 september tot 25 oktober 2009.
De aquarel van Nick Andrews en de gezeefdrukte tekst van Jeroen Olyslaegers zijn gemaakt op Khadi, handgeschept en zuurvrij 250 grams katoenpapier.

 
Antwerpen: Uitgave Vrienden van De Zwarte Panter.

Oudroze linnen map met monografie – met 25 korte teksten van Jeroen Olyslaegers en een inleiding van Marc Ruyters – in linnen oudroze foedraal, 19 x 13.80 cm. 36 exemplaren gesigneerd en genummerd: 25 exemplaren 1-25 en 11 exemplaren I-XI.
Vormgeving Thomas Soete. De tekst werd gezeefdrukt door  Balder op de persen van MB Graphics (Landegem). Uitvoering Handboekbinderij Jansen (Edegem)

2011 Sacred themes (proza – bibliofiele uitgave)

Ter gelegenheid van de tentoonstelling met werken van Nick Andrews in Galerie De Zwarte Panter van 11 september tot 23 oktober 2001.
Met een aquarel van Nick Andrews en een tekst van Jeroen Olyslaegers.

 

Antwerpen: Uitgave Vrienden van De Zwarte Panter.

Donkerblauwe linnen cassette samen met gelijknamige monografie – met fotografie door Jo Vandermarliere, 24.60 x 17.60 cm. 36 exemplaren gesigneerd en genummerd: 25 exemplaren 1-25 en 11 exemplaren I-XI.
Vormgeving Thomas Soete. Uitvoering Handboekbinderij Jansen (Edegem)

2012 Beyond the Scene (proza – bibliofiele uitgave)

Ter gelegenheid van de tentoonstelling met werken van Nick Andrews in Galerie De Zwarte Panter van 6 september tot 3 november 2013
De 2 met de hand bijgekleurde steendrukken met beeld van Nick Andrews en de tekst van Jeroen Olyslaegers zijn gedrukt op 225 grams Zerkall Bütten door Rudolf Broulim

 

Antwerpen: Uitgave Vrienden van De Zwarte Panter

 Witte natuurlinnen map samen met de monografie in witte natuurlinnen band – een gesprek tussen Nick Andrews en Jeroen Olyslaegers – in een witte natuurlinnen cassette, 24.20 x 19.20 cm.
36 exemplaren gesigneerd en genummerd: 25 exemplaren 1-25 en 11 exemplaren I-XI.
Vormgeving Thomas Soete. Uitvoering Handboekbinderij Jansen (Edegem)