home | Inloggen
Aantal schrijvers: 594 | Aantal boeken:

19.538

 

 

‘HOE HEETTE DE HOEDENMAKER’ HERUITGEGEVEN

Wout Vlaeminck is een groot pleitbezorger van het werk van Loekie Zvonik, Omdat hij ook regelmatig bijdragen leverde aan Schrijversgewijs, weten we dat met zekerheid. Nu ligt deze fraaie herdruk in de winkel. Wout Vlaeminck heeft er hard voor gelobbyd en schreef er een mooi begeleidend essay bij.

Wie het essay wil lezen kan dat ook op

https://www.knack.be/nieuws/boeken/de-hernieuwde-belangstelling-voor-het-werk-van-loekie-zvonik-is-volkomen-terecht/article-longread-952411.html

Wie wil weten hoe deze uitgave tot stand kwam:

http://indrukmagazine.be/interview/herinneringen-zijn-de-enige-troost-in-het-heimwee-naar-elkaar

Wout Vlaeminck is verbonden aan de openbare bibliotheek van Brugge en recensent bij het on-line magazine Indruk waar eveneens van zijn hand een essay is verschenen over Bob Willems.

Voor Schrijversgewijs heeft hij heel wat informatie aangeleverd – tevens het lemma geïnitieerd en mee geredigeerd – over Maria Messens (1939-1989), over Lucrèce Van Hecke (1956-1996) Ook over Brondeel heeft hij heel wat informatie aangebracht. En natuurlijk is ook het lemma Zvonik aan hem schatplichtig.

Wout Vlaeminck is geïnteresseerd in dit soort schrijvers/schrijfsters, die in de plooien van de tijd zijn terechtgekomen, maar die ooit voor nieuws in de literatuurbijlagen zorgden. Wij kunnen hem er alleen in steunen en proficiat toewensen.