home | Inloggen
Aantal schrijvers: 556 | Aantal boeken:

16059

 

Moeyaert, Bart

Maakt deel uit van:

Bart Moeyaert

Brugge, 9 juni 1964

moeyaert 17a

Bart Boudewijn Peter Moeyaert  is hoofdzakelijk auteur en vertaler van jeugdboeken, tevens dichter en romanschrijver op volwassenenmaat.

Was van 2006 tot 2007 stadsdichter van Antwerpen.

Bart Boudewijn Peter Moeyaert, de zevende van zeven jongens, is genoemd naar het hoofdpersonage uit het legendarische boek ‘Bartje zoekt het geluk’ van de Nederlandse schrijver Anne de Vries. Barts tweede naam, Boudewijn, verwijst naar de Belgische koning Boudewijn zaliger, die — zoals het in België gaat bij de jongste van zeven opeenvolgende zonen — Barts peetvader was.

 

BIOGRAFIE

9 juni 1964: Geboren in Brugge.

 • Daar is hij ook opgegroeid, in een groot huis aan de rand van de stad. Hij was het soort kind dat veel tekeningen maakt, graag knutselt en verzamelt, het liefst een hele dierentuin om zich heen bouwt en boom- en andere hutten timmert. Hij las heel veel, en alle soorten boeken door elkaar. Toen reeds werd hij erg aangesproken door de boeken van Astrid Lindgren, een schrijfster die een grote invloed heeft gehad (en nog steeds heeft) op zijn eigen schrijven.
 • Moeyaert ging in het Sint-Leocollege in Brugge naar de lagere en middelbare school.

1978: Begint een dagboek waarin hij het heeft over een onbestaand vriendinnetje (Judith) die later Liselot zal worden in zijn eerste echte roman: “Duet met valse noten”. Ook in 1978 leest Moeyaert in het programma ‘Hartewens’ op Radio 2 zijn gedicht “Treurlied om de schepping” voor en maakt daarmee zijn radiodebuut.

1981-1984: Opleiding aan de Kunsthumaniora Sint-Lucas in Gent.

1983: Debuteert nog tijdens zijn studies, als negentienjarige, met het autobiografische Duet met valse noten. (officiële persvoorstelling op 18 oktober 1983)

 • Het boek wordt een jaar later bekroond als beste boek door de Kinder- en Jeugdjury, is vertaald in het Duits, Catalaans en Japans, en blijkt een bestseller die ook nog eens in een longseller veranderde: de vijftiende druk (en de vijfde editie) van het boek verschijnt in 2008. Duet met valse noten krijgt in 1990 ook een tweede leven als toneelstuk en musical, en markeert het begin van een schrijverschap dat zich in verschillende richtingen ontwikkelde.

1984-1987: Studeert Nederlands, Duits en geschiedenis aan de lerarenopleiding Sint-Thomas in Brussel. Het onderwerp van zijn afstudeerscriptie zijn de boeken van Aidan Chambers, opnieuw een schrijver die de stijl van Moeyaert beïnvloed heeft.

1987: Moeyaert heeft op zijn diploma officieel leraar staan, maar in 1987 begint hij freelance te werken voor het tijdschrift ‘Flair’. Hij recenseert er kinderboeken en vertaalt artikels. Voor het blad schrijft hij ook een uitgebreid stuk over het leven van Astrid Lindgren.

November 1989: Begint te werken voor uitgeverij Averbode, eerst als corrector, later als redacteur voor de kindertijdschriften van de uitgeverij.

1990: Schrijft zijn eerste musical (een bewerking van zijn boek “Duet met valse noten”) in opdracht van Theater Leen Persijn.

1991: Publicatie van zijn eerste boek dat in een andere taal vertaald werd: “Kus me”. Op 15 oktober 1993 verschijnt “Kus me” als “Küss mich” in Duitsland, bij Ravensburger Verlag.

1992 – 1995: Werkt als eindredacteur voor het jongerentijdschrift Top Magazine, nog steeds bij de uitgeverij Averbode..

1995: Wordt schrijver van beroep.

1995: Publicatie van Moeyaerts eerste prentenboek: “Afrika achter het hek”. De illustraties komen van de hand van Anna Höglund, een gerenommeerde Zweedse illustratrice.

1995: Uitzending van de verfilming van zijn eerste scenario “Maria zorgt voor ons”.

1995-1997: In 1995 schrijft Moeyaert in opdracht van De Standaard Magazine (het weekendmagazine van de krant ‘De Standaard’) een eerste artikel over design. Tot 31 oktober 1997 verscheen er elke maand een stuk.

1999: Het theaterprogramma “Broere”, met Moeyaert en Caroline Deutman gaat in première.

2000: Uitzending van Moeyaerts tweede scenario “Mijn hart dat tikt”.

September 2000- 25 juni 2002: In opdracht van De Standaard Magazine schrijft hij verhalen over “De gans en zijn broer”, met Gerda Dendooven als illustratrice. Tot 25 juni 2002 verschijnt er tweewekelijks een verhaal.

2001: Het toneelstuk “Rover, dronkeman” in opdracht van Theater Luxemburg, gaat in première.

 • Het valt op dat Bart zich niet beperkt tot het schrijven van boeken. Na 2000 vinden we hem steeds vaker op het podium: soms als auteur (in Broere of in de literaire producties van Behoud de Begeerte), soms als verteller (in Luna van de boom, Olek schoot een beer en De schepping), en een enkele keer als acteur (in Bremen is niet ver). Als voorlezer leende hij zijn stem ook aan een aantal luisterboeken, waaronder De baas van alles, met muziek van Stef Kamil Carlens (Zita Swoon).

2002: Wordt docent Creatief Schrijven aan de afdeling Woordkunst van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen

 • Zijn werk wordt door critici poëtisch, sfeervol, intens, filmisch genoemd. Om dat aan te tonen wordt onder andere naar Blote handen (1995), Het is de liefde die we niet begrijpen (1999) en Graz (2009) verwezen. Zijn werk is vaak bekroond en tot hiertoe in zeventien talen vertaald.

2003: Debuut als dichter met Verzamel de liefde. Deze bundel verscheen op 25 augustus 2003.

 • Hiervoor verschenen ook al enkele gedichten van Moeyaert. In 1999 experimenteerde hij met dichten in “Let’s stick together”, een boek met foto’s en acht gedichten over de liefde. In 2001 verscheen er metershoog op de zijgevel van HETPALEIS in de Meistraat in Antwerpen het gedicht “Klein”.
 • Naar eigen zeggen heeft hij het debuut zo lang uitgesteld omdat hij er niet klaar voor was. Al twintig jaar verzamelde hij gedichten, waarvan enkele reeds verschenen in verzamelbundels en op andere plekken (de gevel van HETPALEIS). Toen mensen regelmatig vroegen waar ze zijn gedichten konden vinden, begon hij na te denken over een bundel. Moeyaert hakte de knoop door op de Antwerpse Boekenbeurs van 2002.

26 januari 2006: Werd aangesteld als stadsdichter van Antwerpen. Het ambt bestaat erin twee jaar lang minimum twaalf gedichten te schrijven die op de één of andere manier met Antwerpen te maken hebben.

 • De stadsgedichten draaien (zoals het hoort) allemaal rond een thema dat met de stad te maken heeft en gaan dus vaak over de actualiteit (“Vrouw en Kind”; over de tragische moorden die in Antwerpen plaatsvonden) en dingen die zich in Antwerpen afspelen (“Kies” over de verkiezingen van 2006 en “Eerste lezers” over de boekenbeurs); of over Antwerpen zelf (“Vuurtoren”, waarbij Moeyaert de Boerentoren in Antwerpen speciaal voor dit gedicht heeft laten fungeren als vuurtoren). In zijn andere gedichten is het centrale thema meestal de liefde. Lichamelijk, emotioneel, liefde voor een partner, familie, kortom het leven.
 • Moeyaert maakte 18 stadsgedichten die zijn opgenomen in zijn tweede bundel Gedichten voor gelukkige mensen. De bundel was genomineerd voor de J.C. Bloemprijs.

2007: Ontvangt van de Universiteit Antwerpen het eredoctoraat.

2009: In het voorjaar verschijnt de novelle Graz. Het boek wordt door theater Stan als monoloog op de planken gebracht en stond op de Tiplijst van de AKO Literatuurprijs 2009.

2013: Viert 30 jaar schrijver als ‘Artist in Residence’ in de Antwerpse bibliotheek Permeke. Tot juni 2014.

1 oktober 2013: Bij uitgeverij Querido verschijnen de verzamelde verhalen en kindergedichten Jij en ik en alle andere kinderen — dag op dag dertig jaar na zijn eerste publicatie Duet met valse noten.

2014: Wordt aangesteld door de Raad van Bestuur van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) en de Raad van Toezicht van het Nederlands Letterenfonds als artistiek intendant van het Gastland Vlaanderen en Nederland op de Frankfurter Buchmesse 2016.

 • Voor dit megaproject werkt Bart in twee en een half jaar tijd het hele concept uit en brengt samen met een sterk team het Nederlands taalgebied literair en cultureel in kaart.
 • In de laatste 34 weken schrijft hij zich in een blog elke vrijdag een stap dichter naar het Gastlandschap van Vlaanderen en Nederland toe.

2018: Op 2 oktober verschijnt Tegenwoordig heet iedereen Sorry bij uitgeverij Querido. Een paar weken eerder wordt bij Bebuquin We waren klaar gepubliceerd, een bundeling van zijn theaterwerk, met illustraties van Isabelle Vandenabeele.

BEKRONINGEN

Naast al deze bekroningen, werd Moeyaert meerdere malen genomineerd voor de Hans Christian Andersen Award (de nobelprijs voor kinderboeken) en de Astrid Lindgren Memorial Award.

 • 1984: de Prijs van de Kinder- en Jeugdjury voor het boek in Vlaanderen 13 t/m 15 jaar voor Duet met valse noten
 • 1991: de Boekenwelp voor Een kuil om in te wonen
 • 1992: de Boekenleeuw voor Kus me
 • 1993: de Boekenwelp voor Voor altijd, altijd
 • 1993: Prijs van de Provincie Antwerpen voor Kus me.
 • 1993: Prijs van de Provincie West-Vlaanderen voor Kus me
 • 1996: de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Jeugdliteratuur voor Blote handen
 • 1996: de Zilveren Griffel voor Blote handen.
 • 1996: De Boekenleeuw voor Blote handen
 • 1997: de Boekenwelp voor Mansoor
 • 1998: de Boekenwelp voor De brief die Rosie vond.
 • 1998: de Deutsche Jugendliteraturpreis voor Blote handen
 • 1998: de Norske Oversetterpremien voor Blote handen
 • 1998: De Boekenpauw voor De brief die Rosie vond.
 • 1998: Vlaamse Cultuurprijs voor Jeugdliteratuur voor Blote handen.
 • 1999: Interprovinciale Prijs Letterkunde voor Blote handen
 • 2000: Boekenleeuw voor Het is de liefde die we niet begrijpen
 • 2001: De Gouden Leeuw voor Luna van de boom
 • 2000: de Boekenleeuw voor Het is de liefde die we niet begrijpen.
 • 2001: de Woutertje Pieterse Prijs voor Broere : de oudste, de stilste, de echtste, de verste, de liefste, de snelste, en ik
 • 2002:  de Zilveren Griffel voor Het beest heet Mona
 • 2004: de Zilveren Griffel en de Boekenleeuw voor  De schepping
 • 2004: De Gouden Uil Prijs van de Jonge Lezer voor De schepping
 • 2004:   de 1000 watt theaterprijs voor Drie zusters
 • 2005:de Boekenwelp voor Dani Bennoni: lang zal hij leven
 • de Gouden Uil voor Luna van de boom
 • 2006: de Nienke van Hichtumprijs voor Dani Bennoni
 • 2006: Prix Libbylit Du Meilleur Roman Belge voor C’est l’amour que nous ne comprenons pas.
 • 2009: Genomineerd voor de J.C.Bloempoezieprijs 2009 met “Gedichten voor gelukkige mensen
 • 2012: genomineerd voor de ‘Hans Christian Andersen Award’
 • 2012: de Boekenleeuw voor De melkweg
 • 2013: de Zilveren Griffel voor ‘Wie Klopt daar?’
 • 2013: Genomineerd voor de prestigieuze Astrid Lindgren Memorial Award 2014.
 • 2013: Krijgt samen met Gerda Dendooven en Sabine Clement de Prijs Letterkunde vn de Provincie West-Vlaanderen.
 • 2019: Wint de Astrid Lindgren Memorial Award voor zijn volledig oeuvre. De prijs staat bekend als de “Nobelprijs voor Jeugdliteratuur”.

Trivia

 • Bart (Boudewijn, Peter) Moeyaert, de zevende van zeven jongens, is genoemd naar het personage uit het boek van de Nederlandse schrijver Anne de Vries, ‘Bartje zoekt het geluk’.
 • Moeyaerts tweede naam verwijst naar de Belgische koning Boudewijn, die (zoals dat in België gebruikelijk is bij de jongste van zeven opeenvolgende zonen) Barts peetoom was.
 • In 1978 schreef Moeyaert onder het pseudoniem Michiel Verberne een gedicht (‘Kwaak’) in de ‘Stipkrant’, de jeugdkrant van ‘De Standaard’. Later heeft hij spijt van dit pseudoniem gehad , want niemand wilde geloven dat het gedicht van hem kwam. Moeyaert was toen veertien.

GERAADPLEEGDE BRONNEN

Websites

 

BIBLIOGRAFIE

Woordje vooraf

De bibliografie valt uiteen in twee delen:

A. Eigen creatief werk: kinderboeken, romans, toneel, poëzie
-Chronologisch overzicht
-Per genre alfabetisch op titel
B. Vertalingen uit het Duits en Frans
-Chronologisch overzicht
-Per genre alfabetisch op titel

De bibliografische gegevens werden onder meer nagekeken bij

 • Erfgoedbibliotheek  Hendrik Conscience – Antwerpen
 • Koninklijke Bibliotheek van België – Brussel / Bibliothèque Royale de Belgique – Bruxelles.
 • STICHTING LEZEN / Focuspunt Jeugdliteratuur – Antwerpen

A. Eigen creatief werk: Kinderboeken, romans, toneel, poëzie

A.1    Chronologisch overzicht

Jaar Titel Fotogalerij Uitgeverij 1ste druk
1983 Duet met valse noten. (jeugdboek)

Omslag: André Sollie
2008: 15de druk bij Em. Querido’s Uitgeverij te Amsterdam (omslag Herman Houbrechts)
moeyaert 25
 moeyaert 24 Averbode/Apeldoorn: Altiora. -136p.

Reeks: Top-boeken
Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
Gedrukt door Altiora Averbode
1986 Terug naar af. (jeugdboek)

Omslag: André Sollie
1987: 2de druk
moeyaert 29 Averbode/Apeldoorn: Altiora. -92p.

Reeks: Top-boeken
Afmetingen:20 x 12.50 (paperback)
Gedrukt door Altiora Averbode.
1988 Het boek van Niete. (jeugdboek 10+)

Met tekeningen van Joke Van Eyck
Geschenkboek voor de Vlaamse Jeugdboekenweek van dat jaar (thema: Vriendschap)
 moeyaert 26 Averbode/Apeldoorn: Altiora. -60p.

Afmetingen:20 x 14(gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1989 Mijn tuin uit!

Met tekeningen van Annemie Heymans
Grafische vormgeving: Kristel Braunius, bNO
 moeyaert 37 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -24p.

Reeks: Draaimolen vol. 8
Afmetingen: 20.40 x 15 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1989 Suzanne Dantine. (jeugdroman)

Omslagillustratie: Peter van Poppel
1989: 1ste druk verscheen onder de titel Suzanne Dantine.
1993: 2de druk         
1997: 3de geheel herziene druk onder de titel ‘Wespennest’ bij Amsterdam: uitgeverij Em. Querido
2000: 4de druk
2005: 5de druk bij Querido (omslagontwerp: Pauline Hoogweg)
 moeyaert 28 Averbode/Apeldoorn: Altiora. -132p.

Reeks: Top-boeken
Afmetingen: 20 x 12.50 (paperback)
Gedrukt door Altiora Averbode
1989 Een klap is geen kus. (jeugdboek 8+)

Illustraties: Ruud Bruijn
Grafische vormgeving: Kristel Braunius, bNO
 moeyaert 41 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -41p.

Reeks: Boekenwurm.
Afmetingen:20.30 x 15.10 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1989 De nieuwe Pinokkio.

Auteur: Christine Nöstlinger ;  vertaald uit het Duits door Bart Moeyaert
Oorspronkelijke titel: Der neue Pinocchio.
Kleurplaten Nikolaus Heidelbach ;
Averbode : Altiora : La Rivière & Voorhoeve. -216p.
1990 Een boot in de mist. (jeugdboek)

Omslag en illustraties: Alice Hoogstad.
 moeyaert 40 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -40p.

Reeks: Leestoffee nr 5
Afmetingen: 20.50 x 15.10 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1990 Een kuil om in te wonen. (jeugdboek)

Omslag en illustraties: Jan Jutte.
Bekroond met Boekenwelp 1991
 moeyaert 36 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -27p.

Reeks: Neushoorn vol 6
Afmetingen: 20.60 x 15 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1991 Kus me. (een novelle)

Omslagillustratie: Peter van Poppel
Vormgeving: Guido Goris.
1992: 2de druk.
1993: 3de druk.
2004: 4de druk bij Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s uitgeverij bv. -69. Foto omslag: Daly en Newton/Getty Images.
 moeyaert 33 Averbode/Apeldoorn : Altiora. -79p.

Afmetingen: 19.90 x 12.50 (ingenaaid – kaft met flappen)
Moeyaert 49 4de druk
1991 Een hoed is geen vis;

Illustraties : Marie-José Sacré
Averbode: Altiora. -16p.

Reeks: Zonnekind leesboekjes.
1991 De maan draait.

Auteur: Gudrun Mebs; uit het Duits vertaald door Bart Moeyaert;
Oorspronkelijke titel: Der Mond wird dick und wieder dünn
Tekeningen van Annemie Heymans.
Averbode / Apeldoorn : Altiora. -120p.
1991 Pat en de dief. (kinderboek)

Illustraties : Marie-José Sacré
Averbode : Altiora. -16p.

Reeks: Zonnekind leesboekjes.
1991 Pat in bad. (kinderboek)

Illustraties : Marie-José Sacré
Averbode: Altiora. -16p.

Reeks: Zonnekind leesboekjes.
1992 Voor altijd, altijd. (jeugdboek)

Omslag en illustraties van Annemie Heymans.
 moeyaert 30 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -59p.

Reeks: Bizonboek (Roze: 7-8 jaar)
Afmetingen:19.50 x 12.50 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)

 

1992 De man in de maan. (jeugdboek)

Omslag en illustraties van Annemie Heymans.
moeyaert 38 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. –23p.

Reeks: Ster serie 1 vol 3
Afmetingen: 21 x 13.60 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1992 Het laatste woordje zacht. (kinderboek)

Auteur: Pili Mandelbaum. Vertaald en bewerkt door Bart Moeyaert.
Oorspronkelijke titel: Histoires au bord du lit.
Illustraties: Vincent, Gabrielle [Martin, Monique]
Leuven: Davidsfonds.
1993 Echt weg is niet zo ver. (jeugdboek)

Omslag en illustraties: Annemie Heymans.
moeyaert 27 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -58p.

Reeks: Bizonboek roze (7-8 jaar)
Afmetingen: 19.50 x 12.50 ((gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1993 Kater Mikosch. (jeugdboek)

Auteur: Jurij Brezan; vertaald door Bart Moeyaert
Oorspronkelijke titel: Die Abenteuer des Kater Mikosch.
Illustraties: Kveta Pacovska.
Tilburg: Elzenga / Meerhout: Infoboek. -73p.
1994 Brammert en Tissie: de zomer met mevrouw. (kinderboek)

Auteur: Vincent, Gabrielle [Martin, Monique]
Vertaling uit het Frans: Bart Moeyaert
Leuven: Davidsfonds
1995 Die steeg van ons. (jeugdboek)

Omslag en illustraties: Annemie Heymans
 moeyaert 34 Tilburg: Zwijsen. / Meerhout: Zwijsen-Infoboek. -76p.

Reeks: Bizonboek roze (7-8 jaar)
Afmetingen:19.50 x 12.50 ((gebonden – harde geïllustreerde kaft)
1995 Afrika achter het hek. (kinderboek)

Illustraties: Anna Höglund.
 moeyaert 39 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -[33]p.

Afmetingen: 23 x 20 (ingebonden – harde geïllustreerde kaft)
1995 Blote handen. (jeugdboek)

Illustraties: Peter Van Poppel.
Band: Bram van Baal
Foto auteur: Axel Jageneau.
Verscheen in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Sloveens, Deens en Noors.
2015: Uitgave ter gelegenheid van het honderdjarig jubileum van uitgeverij Querido in 2015.
moeyaert 17 Amsterdam: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -94p.

Afmetingen: 21.50 x 13.50 (ingebonden – harde geïllustreerde kaft)
1996: Bekroond met de Boekenleeuw en een Zilveren Griffel.
1998: Deutsche Jugendliteraturpreis.
1998: Norske Oversetterpremien.
1999: de Driejaarlijkse Cultuurprijs van Vlaanderen, en de Interprovinciale Prijs voor Letterkunde.
1996 Mansoor. (jeugdboek)

Omslag: J. Tapperwijn
Foto auteur: Axel Jageneau
1997: 2de druk onder de titel Mansoor of hoe we Stina bijna doodkregen. ibidem
 moeyaert 21 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij. -45p.

Afmetingen:15 x 10 (ingenaaid)

 

1996 Het avontuur. (kinderboek)

Auteur: Rotraut Susanne Berner ; vertaling : Bart Moeyaert.
Oorspronkelijke titel: Das Abenteuer.
Brussel: Ludion. -29p.
1996 Een beetje held. (jeugdboek)

Tekst : Gerda Wagener ; illustraties : Emilio Urberuaga ;
Originele titel (D): Vampirchen hat im Dunkeln Angst
Uit het Duits vertaald door Bart Moeyaert
Tielt: Lannoo. -32p.
1996 Toen de wereld nog jong was. (jeugdboek)

Auteur: Jürg Schubiger; Vertaald door Bart Moeyaert
Oorspronkelijke titel: Als die Welt noch Jung war (deel 1)
Tekeningen van Rotraut Susanne Berner ;
Gent: Ludion. -90p.
1996 Hij was de haas: leesproject. (verhaal)

Illustraties: Gerda Dendooven.
Leesproject 1996: eerste klas lagere school
Jeugdboekenweek 1996
 moeyaert 23 Antwerpen: Nationaal Centrum voor jeugdliteratuur. -[14]p.

Afmetingen:21 x 15 (geniet)
1996 Ik ruik kindervlees. (kinderboek)

Auteur: Valerie Dayre; Vertaald door Bart Moeyaert
Oorspronkelijke titel: L’ogresse en pleurs
Tekeningen van Wolf Erlbruch ;
Amsterdam:  Em. Querido’s uitgeverij bv.
1997 Mansoor, of hoe we Stina bijna doodkregen. (jeugdboek)

Omslag: J. Tapperwijn
Foto auteur: Axel Jageneau
1996: 1ste druk
2001: 3de druk onder de titel Eerst zien & Mansoor of hoe we Stina bijna doodkregen bij Querido
 moeyaert 22 Amsterdam: Em. Querido’s uitgeverij bv. -45p.

Afmetingen: 21 x 12 (ingenaaid kaft met flappen)
1997 De brief die Rosie vond. (jeugdboek)

Tekeningen van André Sollie
Fotogravure: Rubens, Lint
 moeyaert 9 Antwerpen: Standaard. / Houten: Van Holkema & Warendorf. -32p.

Afmetingen: 16.60 x 15.75 (ingebonden – harde geïllustreerde kaft)
Druk: Reflex Blue, Antwerpen
Afwerking: Proost, Turnhout
1997 Wespennest. (jeugdboek)

Omslag: Dooreman & Hendryckx.
1989: 1ste druk verscheen onder de titel Suzanne Dantine.
1993: 2de druk         
1997: 3de geheel herziene druk.
2000: 4de druk
2005: 5de druk bij Querido (omslagontwerp: Pauline Hoogweg)
 moeyaert 31 Amsterdam: Em. Querido’s uitgeverij bv. -128p.

Afmetingen: 21.50 x 13.50 (ingenaaid – kaft met flappen
moeyaert 7 5de druk
1997 Het meisje en het geluk. (jeugdboek)

Auteur: JÜRG SCHUBIGER; Vertaald door Bart Moeyaert
Oorspronkelijke titel: Als die Welt noch Jung war (deel 2)
Gent: Ludion. -89p.
1998 Haas en hond. (jeugdboek)

Tekst: ROTRAUT Susanne Berner ;
Oorspronkelijke titel: Hase, Hase
Vertaling : Bart Moeyaert.
Amsterdam: Em. Querido’s uitgeverij bv. -75p.
1998 Wat Jimmy die nacht zag. (jeugdboek)

Oorspronkelijke auteur: CAROLYN COMAN.
Oorspronkelijke titel: What Jamie saw.
Vertaling: Bart Moeyaert.
Amsterdam: Em. Querido’s uitgeverij bv. -78p.
1999 Grote oma’s. (jeugdboek)

Illustraties: Kitty Crowther
Band: Barbara van Dongen Torman
 moeyaert 5 Amsterdam: uitgeverij Em. Querido. -40p.
1999 Het is de liefde die we niet begrijpen. (jeugdboek)

Omslag: Dooreman & Andy Huysmans
Bevat: Het einde van Bordzek, verteld door mezelf die erbij was (pp. 7-38); De komst van Bootsman (pp. 39-68); Wat doen ze daar in Charlestown ? (pp.69-95)
1999: 1st en 2de druk
2000: 3de tot 6de druk
2001: 7de druk
2002: 8ste druk
2006: 9de druk
 moeyaert 13 Amsterdam: Em. Querido’s uitgeverij bv. -95p.

Afmetingen: 21.50 x 13.50 (ingenaaid – kaft met flappen)
1999 De goeie broek. (jeugdboek)

Auteur: Marie DELAFON.
Oorspronkelijke titel: Le pantalon de Gaston.
Vertaling: Bart Moeyaert.
Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv.
2000 Luna van de boom: Berona, Slovaaks sprookje. anders verteld door Bart Moeyaert. (kinderboek)

Illustraties van Gerda Dendooven, en muziek van Filip Bral
moeyaert 18 Brussel: Pantalone. -32p. + Compact disc;

Afmetingen: 29.70 x 20.60 (gebonden – harde kaft met stofomslag)
2000 Broere. De oudste, de stilste, de echtste, de verste, de liefste, de snelste, en ik.

Met vignetten van Gerda Dendooven.
Foto voorplat:© Andy Huysmans, z.t., 2000 c/o Beeldrecht, Amsterdam.
Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -127p.

Afmetingen: 21.50 x 13.50 (ingenaaid – kaft met flappen)

2000 Rover, dronkeman. (toneel)

Omslag: Barbara Van Dongen Torman.
Bart Moeyaert schreef ‘Rover, dronkeman in opdracht van theater Luxemburg. Het is een stuk over hunkeren, en zoals iedereen weet is hunkeren veel sterker dan verlangen.
moeyaert 32 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv.-31p.

Reeks: Querido toneel.
Afmetingen:21 x 15 (geniet)
Première: 5 januari 2001 in HetPaleis, Antwerpen en op 21 januari 2001 in De Brakke Grond, Amsterdam, met Elke Dom als Ondine, en Chris Lomme in de dubbelrol van Moeder en Vrouw, in een regie van Arlette van Overvelt.
2000 Ach. Berchem: Vereniging ter Bevordering van het Vlaamse Boekwezen. -16p.
2000 Let’s stick together. (poëzie & fotografie)

Foto’s van Elisabeth Broekaert.
Antwerpen: Vrienden van de Provinciale Musea Antwerpen. –[103]p.

Reeks: Documentaire foto-opdrachten Vlaanderen: Provincie Antwerpen. – Antwerpen; vol. 7
2001 Het beest heet Mona. (jeugdboek)

Illustraties: Gerda Den Dooven
Vormgeving: Rob Galema (Studio Zwijsen)
Logo Spetter en schutbladen: Joyce van Oorschot.
Bekroond met de zilveren griffel 2002
moeyaert 35 Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. / Meerhout: Uitgeverij Infoboek nv. -24p.

Reeks: Spetter serie 6
Afmetingen: 21 x 13.50 ((gebonden – harde geïllustreerde kaft)
2001 Ongelikt. (theater)

Omslag: Andy Huysmans
Herwerkt voor theater. Gebaseerd op King Lear van William Shakespeare
moeyaert 15 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -60p.

Reeks: Querido toneel.
Afmetingen: 21 x 12 (paperback)
Bart Moeyaert schreef Ongelikt in opdrachth van Laika/HET PALEIS, Antwerpen.
Première: 17 november 2001 in Het Paleis, Antwerpen. Regie: Jo Roets
Spel: Pieter Bamps, Ruth Becquart, Warre Borgmans, Frank Dierens, An De Donder, Elke Dom, Lilian Keersmaekers, Simone Milsdochter, Ju van der Leeg.
2001 Eerst zien & Mansoor of hoe we Stina bijna doodkregen. (jeugdboek)

Met tekeningen van Annet Schaap
1996:1ste druk
1997: 2de druk
Bekroond met de Boekenwelp in 1997.
moeyaert 12 Amsterdam: Em. Querido’s uitgeverij bv. -86p.

Reeks: jeugdsalamander 9-12 jaar.
Afmetingen: 18.50 x 11.20 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
2002 Mijn hart is een pinguïn.

Illustraties: Chiharu Sakazaki.
Componist: Filip Bral
 moeyaert 8 Pantalone. (boek met CD en gids)

Afmetingen: 26 x 17.2 (het boekje zit in een geïllustreerd kartonnen doosje).
2002 Voor altijd echt van ons: voor altijd, altijd . Echt weg is niet zo ver . Die steeg van ons. (jeugdomnibus) Tilburg: Uitgeverij Zwijsen bv. -177p.
2003 Verzamel de liefde. (gedichten)

Band: Nanja Toebak
Amsterdam: Em. Querido’s uitgeverij bv. -48p.

Afmetingen: 21 x 12.25 (gelijmd – kartonnen kaft met flappen)
2003 De schepping.(prentenboek)

Tekeningen van Wolf Erlbruch.
Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv.
2004 Drie zusters; (theater)

Illustraties: Koen Broos.
Bekroond met 1000Watt theaterprijs 2004
Bart Moeyaert schreef Drie Zusters in opdracht van Zeven/Inne Goris, op basis van improvisaties met de drie actrices (Sanderijn Helsen (Olga), Lieve Meeussen (Masja) en Samantha van Wissen (Irina) en regisseur Inne Goris, met Anton Tsjechoves Drie zusters als ispiratiebron. Dramaturg was Griet Op De Beeck.
Première vond plaats op 8 november 2003;, tijdens het BRONKSFestival in de Bottelarij te Brussel.
 moeyaert 20 Hasselt / Amsterdam: Clavis uitgeverij Afijn. -40p.

Afmetingen: 25.70 x 19.40 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
Colofon: Drie Zusters van Bart Moeyaert werd gezet uit de Perpetua volgens een ontwerp van Compagnie Paul Verrept. De foto’s zijn van Koen Broos.
2004 Dani Benoni. Lang zal hij leven. (roman)

Omslag: Pauline Hoogweg
Foto omslag: Getty Images
 
Moeyaert 1 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -84p.

Afmetingen: 17.50 x 12.50 (gebonden – in harde kartonnen kaft)
2004 Het hart van Tom. (jeugdboek)

Auteur: Carl Norac; Nederlandse bewerking : Bart Moeyaert;
Oorspronkelijke titel: Coeur de papier
Met prenten van Carll Cneut.
Wielsbeke : De Eenhoorn. -30p.
2004 56 kilometer: autobiografische notities. Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv.-
2005 Slot / Maurice Maeterlinck ; [vertaald en hertaald] : Bart Moeyaert.

Oorspronkelijke titel: La mort de Tintagiles (1897)
Antwerpen: Bebuquin. -43p.
2006 Olek schoot een beer en kwam met een veer in zijn muts weer thuis. (jeugdboek)

Illustraties: Wolf Erbruch
Componist: Wim Henderickx
Vormgeving: J. Tapperwijn.
 moeyaert 19 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv.-32p.

Afmetingen: 29.70 x 27 (gebonden – harde geïllustreerde kaft)
Bart Moeyaert schreef ‘Olek schoot een beer’ op verzoek van Jeugd en Muziek Vlaanderen voor hun muziekproductie Vuurvogel.

 

2007 De baas van alles.

Illustraties: Katrien Matthys
Componist Stef Kamil Carlens
 moeyaert 42 Antwerpen: Manteau / Amsterdam: De Harmonie. -niet gepagineerd.

Afmetingen: 30 x 22.50 (gebonden – harde roodlinnen kaft)
Het boek bevat 7 uitslaande bladzijden zo dat tekst en illustraties over volle vier pagina’s naast elkaar kunnen worden gelezen.
2007 Durf voor drie. (jeugdomnibus)

Illustraties: Rotraut Susanne Berner.
Bevat: Een kuil om in te wonen ; De brief die Rosie vond ; Het beest heet Mona
 moeyaert 6 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -70p.

Afmetingen: 20 x 13.40 (ingebonden – harde geïllustreerde kaft)
2007 Vlees is het mooiste. (poëzie)

Gedichten gekozen door Bart Moeyaert ;
Foto’s van Elisabeth Broekaert.
Leuven: Davidsfonds Literair . / Amsterdam: Querido. -224p.
2008 Gedichten voor gelukkige mensen. (poëzie)

Bevat zijn 18 stadsgedichten geschreven als stadsdichter van Antwerpen in 1996.
Boekverzorging Tessa van der Waals
 Moeyaert 47 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv.-51p.

Afmetingen: 19 x 12.50 (gebonden – harde gekartonneerde kaft met leeslint)
2008 Missen is moeilijk: drie verhalen over de tijd na het afscheid. (jeugdomnibus)

Bevat: Voor altijd, altijd . Echt weg is niet zo ver . Die steeg van ons
Met tekeningen van Annemie Heymans
 moeyaert 14 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv.-144p.

Afmetingen: 20 x 13.50 (gebonden – harde kartonnen geïllustreerde kaft)
2009 Graz. (roman)  Moeyaert 45 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -101p.
2010 Het paradijs. (prentenboek)

Tekeningen van Wolf Erlbruch.
Met luister-cd: Het Nederlands blazers-ensemble speelt de eigen bewerking van Haydns ‘Jaargetijden’, terwijl Moeyaert het verhaal vertelt.
Vormgeving: J. Tapperwijn.

 

Moeyaert 2 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij BV. -35 + [V] p.

Afmetingen: 24 x 15.75 (gebonden – harde geïllustreerde kartonnen kaft)
2011 De melkweg. (roman)

Omslagontwerp: J. Tapperwijn
Omslagillustratie: Brn McLaughlin
Foto auteur (op binnenflap): Koen Broos
 moeyaert 10 Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -152p.

Afmetingen:20 x 13.50 (paperback – kaft met flappen)
2011 Maanbundel (poëzie)

Als een geheim zat in ons huis een ander huis verborgen. Een dozijn gedichten van Bart Moeyaert.
Foto’s Rudy Gadeyne.
Behalve foto van Bart Moeyaerts op flap: Koen Broos en op pagina 8 een simulatiebeeld van De Maan door Import Export Architecture.
Vormgeving: NOGUN
Moeyaert 48 Mechelen: De Maan. -z.p..

Afmetingen:21 x 14.60 (ingenaaid)
Gedrukt op 13000 ex.
Druk: Euradius Nederland op bioset 120gr.
Bij dit Maanalbum hoort achterin een maanposter met de programmatie voort het Theaterseizoen 2011/2012.
2013 Wie klopt daar ? (kinderboek 8+)

Illustraties Gerda Dendooven
Vormgeving: Dooreman
Druk: Oranje, Sint-Baafs-Vijve
moeyaert 4 Wielsbeke: Uitgeverij De Eenhoorn bvba. -44p.

Afmetingen: 30,5 x 21,5 (gebonden – harde kartonnen geïllustreerde kaft)
2013 Iemands lief. (verhaal)

Omslag en illustraties binnenwerk: Korneel Detailleur
Boekverzorging: Hannie Pijnappels
Iemands lief is een persoonlijke bewerking van L’Histoire du Soldat, een compositie van Igor Stravinsky met een libretto van de Zwitserse schrijver Charles Ferdinand Ramuz, geschreven op verzoek van violiste Janine Jansen.
Janine Jansen en zeven andere topmusici hebben Iemands lief samen met Bart één keer uitgevoerd. Wie er toen bij was in poptempel Tivoli in Utrecht, maakte iets unieks mee. De voorstelling werd live gestreamd en uitgezonden op de radio.

 

Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -96p.

Afmetingen: 19.70 x 11.60 (gebonden – harde kaft)
2013 Jij ik en alle kinderen. (verzamelde verhalen en kindergedichten) Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -496p.

Afmetingen: 22.30 x 14.40 (harde geïllustreerde kaft)

 

2014 De gans en zijn broer. (verhaaltjes 12+)

Illustraties: Gerda Dendooven.
Moeyaert 46 Amsterdam: Querido’s Uitgeverij. -160p.

Afmetingen: 18.30 x 13.30 (harde kaft)
2015 De hemel. (prentenboek)

Met tekeningen van Gerda Dendooven.

moeyaert 43 Antwerpen/Amsterdam: Em. Querido’s Uitgeverij bv. -48p.

Afmetingen: 24.60 x 16.40 (Harde geïllustreerde kaft)

2015 Voor we met zijn allen uit mekaar vallen. (nieuwjaarslezing) Moeyaert 44 Berchem/Antwerpen Uitgeverij Luster//Antwerpen/Amsterdam: Em. Querido’s Uitgeverij bv  -48p.

Reeks: De Nieuwjaarslezingen van filosofiehuis ‘Het zoekend hert’ .
Afmetingen: 17 x 10.80 (harde zwartlinnen omslag, goudopdruk, leeslint met, bijzonder papier en retrolettertypes die naar de mooiste jaren van het interbellum verwijzen.)
Voor we met zijn allen uit mekaar vallen van Bart Moeyaert verschijnt in een oplage van 1000 exemplaren.
2018 We waren klaar. (verzameld theaterwerk)

Met illustraties van Isabelle Vandenabeele.
We waren klaar bundelt acht theaterteksten. Engel in de appelgaard (1994), Kus me (1994), Mijn maan (1998) Rover, dronkeman (2000), Bremen is niet ver (2001), Ongelikt (2001), Drie zusters (2004) en Onnozele (2010)

Antwerpen: Bebuquin. -256p.

Afmetingen: 20.60 x 12.80 (paperback)

2018 Tegenwoordig heet iedereen Sorry. (jeugdroman)

Omslagontwerp: Herman Houbrechts.
Omslagillustratie: Jang Myeong Uk

Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s  Uitgeverij bv. -128p.

Afmetingen: 20 x11.70 (gebonden – harde geïllustreerde kaft met linnen rug)

2019 Cicade (grafische novelle)

Vertaald door Bart Moeyaert.
Oorspronkelijke auteur: SHAUN TAN
Illustraties: Shaun Tan.
Oorspronkelijke titel: Cicada

Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s  Uitgeverij bv. -32p.

Afmetingen: 28.7 x 22.2 (gebonden – harde kaft)

2019 Helium. (gedichten)

Boekverzorging: Tessa van der Waals

Amsterdam/Antwerpen: Em. Querido’s  Uitgeverij bv. -44p.

Afmetingen:  19.4 x 12.90 (harde kaft)

 

AUDIOGRAFIE

2008: Kellerkatze / Bart Moeyaert en Het groot huisvuil en de buren / Erik Vlaminck

Compact disc – deBuren.
Bevat niet in boekvorm verschenen verhalen, voorgelezen door de auteurs.

 

A.2   Eigen creatief werk: alfabetisch overzicht per genre alfabetisch op titel

PROZA

 • 56 kilometer (2004)
 • Afrika achter het hek (1995)
 • Blote handen (1995)
 • Broere (2000)
 • Dani Bennoni (2004)
 • De gans en zijn broer (2014)
 • De Hemel (2015)
 • De Melkweg (2011)
 • De schepping (2003)
 • De baas van alles
 • De brief die Rosie vond (1997)
 • De gans en zijn broer (2014)
 • De hemel (2015)
 • De man in de maan (1992)
 • Die steeg van ons (1995)
 • Duet met valse noten (1983)
 • Durf voor drie (2007)
 • Echt weg is niet zo ver (1993)
 • Een boot in de mist (1990)
 • Een klap is geen kus (1989)
 • Een kuil om in te wonen (1990)
 • Graz (2009)
 • Grote oma’s (1999)
 • Het paradijs (2010)
 • Het boek van niete (1988)
 • Het is de liefde die we niet begrijpen (1999)
 • Iemands lief (2013)
 • Jij ik en alle kinderen (verzamelde verhalen en kindergedichten) (2013)
 • Kus me (1991)
 • Luna van de boom (2000)
 • Mansoor (1996)
 • Mijn hart is een pinguin (2002)
 • Mijn tuin uit ! (1989)
 • Missen is moeilijk (2008)
 • Olek schoot een beer (2006)
 • Suzanne Dantine (1989)
 • Terug naar af (1986)
 • Voor altijd, altijd (1992)
 • Voor we met zijn allen uit mekaar vallen. (nieuwjaarslezing 2015/2016)
 • Wespennest(1997)

Poëzie

 • Gedichten voor gelukkige mensen
 • Verzamel de liefde
 • Let’s stick together
 • Helium

 

B. Vertalingen uit het Duits, Frans

Chronologisch overzicht

Jaar Titel Fotogalerij Uitgeverij 1ste druk
1989 De nieuwe Pinokkio.

Auteur:  Christine Nöstlinger ;
Oorspronkelijke titel: Der neue Pinocchio.
kleurplaten Nikolaus Heidelbach ;
Vertaald uit het Duits door Bart Moeyaert.
Averbode : Altiora : La Rivière & Voorhoeve. -216p.
1991 De maan draait.

Auteur:  Gudrun Mebs; uit het Duits vertaald door Bart Moeyaert;
Oorspronkelijke titel: Der Mond wird dick und wieder dünn
Tekeningen van Annemie Heymans.
Averbode / Apeldoorn: Altiora. -120p.
1992 Het laatste woordje zacht. (kinderboek)

Auteur: Pili Mandelbaum.Vertaald en bewerkt door Bart Moeyaert.
Illustraties: Vincent, Gabrielle [Martin, Monique]
Leuven: Davidsfonds.
1992 Een kraanvogel in de sneeuw. (Kinderverhaal)

Auteur: Wolfram Mehring
Oorspronkelijke titel: Ein Kranig im Schnee.
Vertaald uit het Duits door Bart Moeyaert.
1993 Kater Mikosch. (jeugdboek)

Auteur:  Jurij Brezan ; vertaald door Bart Moeyaert.
Oorspronkelijke titel: Die Abenteuer des Kater Mikosch.
Illustraties: Kveta Pacovska.
Tilburg: Elzenga / Meerhout : Infoboek. -73p.
1994 Brammert en Tissie: de zomer met mevrouw. (kinderboek)

Auteur: Vincent, Gabrielle [Martin, Monique]
Oorspronkelijke titel: Cet été-là.
Vertaling uit het Frans: Bart Moeyaert
Leuven: Davidsfonds.
1995 Brieven van mijn broertje. (kinderboek)

Auteur: Chris Donner.
Oorspronkelijke titel: Les lettres de mon frère.
Vertaling uit het Frans: Bart Moeyaert
1996 Het avontuur. (kinderboek)

Tekst: Rotraut Susanne Berner ;
vertaling : Bart Moeyaert;
Oorspronkelijke titel: Das Abenteuer.
Brussel: Ludion. -29p.
1996 Een beetje held. (jeugdboek)

Tekst : Gerda Wagener ;
illustraties : Emilio Urberuaga ;
Uit het Duits vertaald door Bart Moeyaert
Tielt: Lannoo. -32p.
1996 Toen de wereld nog jong was. (jeugdboek)

Auteur: Jürg Schubiger; Tekeningen van Rotraut Susanne Berner ;
Vertaald door Bart Moeyaert;
Oorspronkelijke titel: Als die Welt noch Jung war. (deel )
Gent: Ludion. -90p.
1996 Ik ruik kindervlees. (kinderboek)

Auteur: Valerie Dayre;
Oorspronkelijke titel: L’ogreese en pleurs.
Vertaald door Bart Moeyaert
Tekeningen van Wolf Erlbruch ;
Amsterdam: uitgeverij Em. Querido.
1996 Zo wordt je rijk.

Auteur: Chris Donner.
Oorspronkelijke titel: Voilà comment j’ai fait fortune.
Vertaald uit het Frans door Bart Moeyaert
1997 Het meisje en het geluk. (jeugdboek)

Auteur: Jürg Schubiger;
Oorspronkelijke titel: Als die Welt noch jung war (deel 2)
Vertaald door Bart Moeyaert
Gent: Ludion. -89p.
1997 De Wissewaswinkel.

Auteur: Frédéric Clément.
Oorspronkelijke titel: Magasin-Zin-zin
Vertaald uit het Frans door Bart Moeyaert
1998 Haas en hond. (jeugdboek)

Auteur: Rotraut Susanne Berner ;
Oorspronkelijke titel: Hase, Hase.
vertaling : Bart Moeyaert.
Amsterdam: uitgeverij Em. Querido. -75p.
1998 Wat Jimmy die nacht zag. (jeugdboek)

Auteur: Carolyn Coman.
Oorspronkelijke titel: What Jamie saw.
Vertaling: Bart Moeyaert.
Amsterdam: uitgeverij Em. Querido. -128p.
1999 De goeie broek. (jeugdboek)

Auteur: Marie Delafon.
Oorspronkelijke titel: Le pantalon de Gaston.
Vertaling: Bart Moeyaert.
Amsterdam: uitgeverij Em. Querido.
1999 Mama, papa, ik en zij.

Auteur: Jürg Schubiger
Oorspronkelijke titel: Mutter, vater, ich und sie.
1999 Meneer Bas maakt heel wat mee.

Auteur: Kitty Crowther.
Oorspronkelijke Titel: Trois histoires folles de monsieur Pol
2004 Het hart van Tom. (jeugdboek)

Auteur: Carl Norac;
Oorspronkelijke titel: Coeur de papier.
Nederlandse bewerking : Bart Moeyaert;
Met prenten van Carll Cneut.
Wielsbeke : De Eenhoorn. -30p.
2005 Slot.

Auteur: Maurice Maeterlinck ;
[vertaald en hertaald] : Bart Moeyaert.
Oorspronkelijke titel: La mort de Tintagiles (1897)
Antwerpen : Bebuquin. -43p.

 

Overzicht alfabetisch op titel

Vertalingen

 • Brieven van mijn broertje (1995)
 • De Wissewaswinkel (1997)
 • De avonturen van Kater Mikosch (1993)
 • De goeie broek (1999)
 • De maan draait (1991)
 • De nieuwe pinokkio (1989)
 • Die zomer met Mevrouw (1992)
 • Een beetje held (1996)
 • Een kraanvogel in de sneeuw (1992)
 • Haas en hond (1998)
 • Het avontuur (1996)
 • Het hart van Tom (2004)
 • Het laatste woord zacht (1992)
 • Het meisje en het geluk (1996)
 • Ik ruik kindervlees (1996)
 • Kijk, zo wordt je rijk (1996)
 • Mama, papa, ik en zij (1999)
 • Meneer Bas maakt heel wat mee (1999)
 • Toen de wereld nog jong was (1996)
 • Wat Jimmy die nacht zag. (1998)